Šta je u suštini pripovedanje?Vi kao pisci vrlo često se pitate da li to što pišete ima ikakvog smisla, da li su vaše priče i vaše teme već davno ispričane, da li je ono što vi imate da kažete originalno i autentično.

Da, sve jeste već napisano i ne možete biti originalni, nemojte tome ni da težite jer vaš zadatak jeste da budete autentični.Šta to zapravo znači?


Znači da jedan sasvim običan trenutak kroz koji prolazite, koji svojim mislenim i emotivnim aparatom iskušavate prenesete na takav način da mi koji možda isti taj trenutak iskušavamo, ali ga ne primećujemo, doživimo na sada jedan sasvim nov i poseban način. Tako, ne morate da izmišljate nepostojeće svetove, ne morate da tražite neku izrazitu genijalnost u sebi, dovoljno je da nam približite ono što vi mislite i osećate i to na jedan oneobičen način.

Samim tim što jedan običan trenutak ili iskustvo, kroz koji svi prolazimo, vi oneobičavate i pripovedate o njemu autentično - ispunjavate vaš spisateljski cilj i zadatak, jer svrha vas kao pisca jeste da jedan trenutak pretvorite u večnost a vi trenutak pretvarate u večnost tako što ga provlačite kroz svoj jednistveni misleno emotivni aparat i iznosite kroz umetničku priču.

Ukoliko želiš pomoć u procesu kreiranja romana, prijavi se OVDE na edukativni program Napiši roman. Ili mi piši u KONTAKT

Poslušaj ovaj tekst u videu: